Sunday, April 17, 2011

I`m Back :)))))))) Senyum bebanyak....

Huh lama sangat aku menghilang,semua gara2 sikap malas nak menaip dan kurang rajin mentelaah....tapi aku cuba kembali semula dengan cara baru,idealogi baru,yang paling penting membuka lembaran baru....huhu....:)....seronok dapat kembali,hope dapat menulis banyak lagi setiap hari n dapat berkongsi berbagai2 lagi idea dan cadangan,serta berita2 menarik bersama rakan2....huhuhu....akhir kata....perginya aku dengan satu alasan,kembalinya aku dengan seribu harapan...

(misi...menambah lebih ramai follower...)

Thursday, January 6, 2011

Waaaa.....lamanya xupdate blog ni...
kesian kt korang walaupun yang ade cuma sorang baru..
ttap kesian kt korang...huhu...
ini saja untuk hari ni...ape lagi....
komen2...

Thursday, December 23, 2010

Pekerjaan yang makan gaji vs Pekerjaan makan komisen

waaaaaaaaa....xde idea.....tp ni la tajuk pada hari ni....perbezaan antara dua ni....kerja makan gaji adalah pekerjaan yg telah ditetapkan jumlah gaji manakala kerja yg makan komisen adlah kerja yg dibayar dgn harga usaha yg telah kita lakukan...huh...pening gk memikirkan antara dua-dua kerja ni...mana satu lagi ok...tp kalau pkiran seorang kaki bisnes,pasti die ambik yg komisen...utk ape wt kerja sush2...pecah peluh buat kerja,last2 dibayar dengan harga tetap,sbb itulah mereka ini berjaya,tp klemahan die apabila org yg xde kepercayaan diri utk mlakukan ni msti xleh nk kekalkan income yg die prlukan...jadi sbb tu la diorg mmilih pekerjaan makan gaji,xperlu pning kepala nk memikirkan idea,dan byk lagi...sbb tu la rmi yg masih berada ditahap biasa...masih sama...hua3....adesss....jauh tersasar dari tajuk ni....ape sbnrnya yg aku cuba smpikn ni????hehhehe....pening2 pkir...upe2nye aku yg nk cari kerja...patutla aku publish mende ni...waaaaaa....ade sape2 leh bagi idea???atau ade sape2 nak promote aku kerja kosong???hehehe....

Sunday, December 19, 2010